Drug Lord med ett ben på "flykt" i Thailand?

En brittisk drogkung som är på flykt från polisen i Storbritannien tros gömma sig i Thailand.

Richard Wakeling, 51, från Brentwood i Essex, dömdes i måndags och fängslades i sin frånvaro efter att ha försökt importera en stor mängd amfetamin.

Wakeling flydde till Belfast inför en 12 veckor lång rättegång där han skulle stå tillsammans med tre andra män vid Chelmsford Crown Court.

Polisen säger att Wakeling, som har ett ben, har familjekopplingar till Thailand och kan gömma sig i landet.

Vi misstänker starkt att Wakeling flydde utomlands, möjligen till Thailand där han har starka familjeband, säger en talesperson för Storbritanniens National Crime Agency.

Men det är troligt att det finns människor här i Storbritannien som har ledtrådar om hans rörelser efter att han kom till Belfast den 6 januari, och jag skulle vädja till alla som har information att träda fram. Han har en benprotes och behöver regelbunden medicinsk behandling.

NCA har en internationell räckvidd och han borde veta att avståndet inte är ett hinder för oss att hitta honom.

Vi är fast beslutna att han kommer att återföras till Storbritannien för att avtjäna sitt straff.

"Tills vi hittar honom kommer han att spendera varje dag med att titta över axeln."

I sin frånvaro på måndagen dömdes Wakeling till 11 års fängelse vid Chelmsford Crown Court för att ha stått bakom importen av flytande amfetamin som hade ett gatuvärde som uppskattades till 8 miljoner pund i april 2016.

Tre andra män, inklusive lastbilschaufförerna Lesley Muffett, 59, Stuart Davidson, 65, och Darren Keane, 34, befanns också skyldiga till att ha konspirerat för att importera droger.

Keane och Davidson dömdes till nio respektive åtta år, medan Muffet dömdes till sex år. Polisen sa att Davidson och Muffet, båda lastbilschaufförer, hade transporterat drogerna från Europa. Men hela verksamheten sattes upp av Wakeling som var i kontakt med läkemedelsleverantörer i Belgien och Nederländerna.

Om du ser en enbent man hoppa bort från polisen i Pattaya, kan det vara din man.

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/