Algerisk man greps för att ha stulit 60,000 XNUMX baht från sydkoreansk turist

Naklua-

Mouloud Sadat, 53, greps fredag ​​kväll när han gick på vägen i Naklua för stöld och anklagades för att ha stulit kontanter och värdesaker från en sydkoreansk turist på en närliggande restaurang.

Lee Seung-Chul, 44, åt på restaurangen och lämnade sin Prada-väska med ungefär 60,000 XNUMX baht kontanter och värdesaker på baksidan av stolen. När han gick på toaletten (liknande det senaste fallet med en australiensisk medborgare som arresterades för samma sak samma dag) tog Mr. Sadat väskan och gick. Mr. Sadat hade precis avslutat en liten måltid i närheten och flydde snabbt från restaurangen.

När Mr Seung-Chul kom tillbaka från toaletten ringde han omedelbart polisen som svarade inom några minuter. Polis under ledning av kapten Apichai Krobphet, Pattayas polischef, undersökte CCtv-filmerna från restaurangen och fick snabbt en visuell identifiering av den misstänkte. Till deras glädje och tur när de körde från restaurangen till polisstationen för att försöka spåra offret såg de honom gå på vägen med väskan.

Herr Sadat har erkänt stölden men hävdar att det var första gången han någonsin gjort något liknande och att han inte tänkte klart. Han hålls fängslad på Pattayas polisstation.

Moralen i historien: Lämna inte dina väskor utan uppsikt på semestern.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/