Thailand uppger att de är villiga att stå värd för samtalen mellan Donald Trump och Kim Jong Un

BANGKOK – Thailand är villig och kan stå värd för ett möte mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong Un, men inga planer har gjorts för att göra det, sa landets utrikesminister på tisdagen.

Utrikesminister Don Pramudwinai svarade på frågor från reportrar som noterade att Bangkok var en av flera möjliga platser som nämndes för ett sådant toppmöte, som Trump sa kunde äga rum i början av juni för att diskutera Nordkoreas kärnvapenavveckling. Det skulle vara det första mötet någonsin mellan ledarna för de två länderna.

Don sa att Thailand kunde hjälpa till med ett sådant möte och hade varit värd för samtal mellan de två länderna tidigare, inklusive en uppsättning samtal 2000 som hade lett till förbättrade relationer.

Han sa att spekulationerna om att Thailand kan vara värd kom enbart från nyhetsrapporter. "Faktum är att vi inte har diskuterat någonting," sa han.

Thailand har en av de största amerikanska ambassaderna i regionen och har också ganska vänskapliga relationer med både USA och Nordkorea. Spekulationer om andra möjliga platser för toppmötet inkluderar Singapore, Genève, Helsingfors, Stockholm och Oslo.

Trump sa förra veckan att även om han ser optimistiskt framåt på ett historiskt möte med Kim, kan han fortfarande dra sig ur om han känner att det "inte kommer att bli fruktbart".

På frågan om Thailand kunde agera som medlare mellan de två länderna, sa den thailändska utrikesministern att det inte fanns något behov av att medla eftersom USA och Nordkorea redan pratade med varandra.

"Jag skulle inte vilja ta det så långt eftersom de redan pratar", sa han. "Det är inget problem för oss att medla."

"De hanterar det själva. Och det har varit effektivt, som vi ser. Vi kan bara hoppas att allt fortsätter att förbättras, säger Don.

Prenumerera
KÄLLAAssociated Press
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/