Jomtien-stranden förorenad med svart avloppsvatten efter dagar av kraftiga regn

Myndigheter skyller på varandra för problemet, byter ansvar

Jomtien-

Den populära Jomtien Beach såg mer ut som ett oljeutsläpp i över en kilometer framför många stora hotell i söndags mitt på Jomtien Beach som förstörde en av områdets mest populära turistattraktioner under en period.

Det kolsvarta vattnet forsade i timmar från en kulvert för dagvattenavlopp som verkade vara resultatet av dagar av osäsongsbetonat regn i Pattaya.

Flera turister var mycket missnöjda och uttryckte att de inte var nöjda med myndigheternas långsamma reaktion på incidenten. Lokala invånare uttryckte också oro eftersom detta område av Jomtien Beach normalt inte har de avloppsvattenproblem som Pattaya Beach har och är en viktig del av den lokala turistupplevelsen och ekonomin.

Myndigheterna uppgav, hjälpsamt, att turister kunde åka till andra stränder längre söderut eller till öarna i stället för några dagar.

Pattayas talesman för polisen, generalmajor Phinit Manirat uppgav för pressen att det utsläppta avloppsvattnet var i ett område som övervakades av Na Jomtien-myndigheterna och var deras ansvar även om de skulle leta efter en dubbel lösning. Han uppgav också att tjänstemän skickades för att undersöka problemet.

Andra myndigheter föreslog också att problemet kunde vara hotellets dumpning av avfall i havet och att de borde hållas ansvariga, inte staden.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/