Thailand att höja skatterna på kryptovaluta medan de flesta länder gör det lättare

Ett ökande antal länder tittar på kryptovalutaområdet, med tre nationella regeringar som lanserat ansträngningar för att reglera och granska projekt under de senaste två veckorna. – med särskilt fokus på skattepolitik.

Som man kan förvänta sig har vissa jurisdiktioner – särskilt på den asiatiska marknaden – flyttat för att förtydliga reglerna som kryptohandlare måste följa när de rapporterar sina vinster eller förluster. Och medan några av dessa är i de tidigaste stadierna, tyder utvecklingen på att regeringstjänstemän vill rensa luften från alla tvivel som kan kännas av de som arbetar i utrymmet - och som kan ta med sig sin verksamhet till dessa områden.

För det ändamålet är vissa regeringar ute efter att faktiskt rensa banan, så att säga, för företag som vill byta eller handla kryptovalutor. En del av det handlar om att minska skattebördan för sådana företag, med den underförstådda förhoppningen att de kommer att etablera sig i dessa länder.

Ändå kan det dröja innan de reglerna förtydligas – åtminstone till nästa skattesäsong.

Thailändska skatter tar form

Thailand är på väg att införa en 7 procents mervärdesskatt (moms) och en 15 procents kapitalvinstskatt på kryptovalutatransaktioner – ett drag som är kopplat till nya regler för börser som hanterar handeln med sådana tillgångar.

Förra veckan noterade Thailands finansdepartement att det gick vidare med lagförslaget trots en begäran från Thai Blockchain Association för att lätta på en del av skattebördan som kommer att läggas på samhället.

Lagförslaget kommer också att kräva att utbyten inför strängare vet-din-kund-procedurer (KYC) och samlar in identifieringsdata för alla deras användare.

Specialzon i Filippinerna

Regeringen i Filippinerna tar vad man kan kalla det motsatta tillvägagångssättet.

Tjänstemän har meddelat att de kommer att tillåta 10 cryptocurrency startups att starta verksamhet i en speciell ekonomisk zon.

Nystartade företag kommer att inkludera gruvarbetare, ICO-plattformar och börser. Men de erbjuds inte bara en röd matta – de kommer att behöva investera i landets ekonomi under de kommande två åren. Investeringen på 1 miljon dollar kommer utöver en licensavgift på 100,000 XNUMX dollar, rapporterade Reuters.

Startups kommer också fortfarande att vara begränsade till viss del och kommer att tvingas hantera alla fiat-konversationer offshore för att undvika att bryta mot landets lagar.

 

 

KÄLLAcoindesk.com
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/