Över 600 spöken uppges ha fångats i södra Thailand

Thailand-

 

KRABI — Det är dags för en ceremoni som bara äger rum en gång vart trettionde år i Thailand för att hitta och fånga vilsegångna själar.

Den veckolånga festivalen, som hålls vart 30:e år, ser thailändska och utländska shamaner leta igenom vägarna i provinserna Krabi och Nakhon Si för att hitta ur led av de som dog i trafikolyckor. När de väl har lockat de avlidna, skickar en ceremoni de tillfångatagna själarna till fred i livet efter detta.

"Vi kallar alla andar längs vägarna där olyckor ägde rum,"
Jittiphum Chantachote, en koordinator för Tekka Jikung Foundations avdelning i Nakhon Si Thammarat.

Jittiphums grupp är en av flera stiftelser som är involverade i att organisera jakten på spöken med hjälp av motsvarigheter i Malaysia. För festivalen, som började på lördag och slutar på söndag, åker vitklädda medier på pickuper och pausar för att bränna kinesiska "helvetespengar" när de stöter på paranormal aktivitet. Lågan tros tvinga andarna att följa shamanerna. Mer än 600 spöken ska ha fångats i går.

Festivalens höjdpunkt är planerad till torsdag. Den kvällen kommer necromancers från hela Asien att mötas och sedan paradera runt Nakhon Si Thammarats centrum, varefter helvetespengar kommer att brännas i dedikation till andarna under de följande dagarna. Necromancers kommer sedan att kommunicera med andar från nära och kära för familjemedlemmar och levande släktingar för att leverera meddelanden.

Turister är välkomna att observera ceremonierna, sa Jittiphum.

Thailand är konsekvent rankat bland världens högsta i trafikdöda. Under 2016 dog mer än 22,000 60,000 människor i trafikolyckor och XNUMX XNUMX lämnades med funktionshinder, sa tjänstemän.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAKhaosod engelska
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/