Thailand rankades som näst mest muslimvänligt turistmål bland icke-islamiska länder i världen

Thailand-

 

BANGKOK (THE NATION/ASIA NEWS NETWORK) – Thailand har rankats som det näst mest muslimvänliga resmålet bland destinationer under icke-organisationen för islamiskt samarbete (OIC). (I huvudsak nationer som inte är islamisk eller muslimsk majoritet)

Malaysia och Singapore har behållit sina positioner som de högst rankade destinationerna på den globala muslimska resemarknaden på 220 miljarder USD (295 miljarder USD) när rivaler försöker minska klyftan, enligt Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2018 rapporterade i tisdags (8 maj).

Förbättringen i Thailand kan tillskrivas de fortsatta ansträngningarna från Thailands turistintressenter för att bredda tillgången på halalrestauranger och främja resmålet för muslimska resenärer samt utvecklingen av fler moskéer och muslimvänliga aktiviteter.

Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2018, som täcker 130 destinationer, såg att Malaysia behöll den främsta platsen i den totala rankingen (inklusive både OIC och icke-OIC-nationer) medan Indonesiens tillväxt från år till år gjorde att den flyttade upp till dela tvåa med Förenade Arabemiraten.

Ett antal asiatiska destinationer förbättrade sin ranking när de anpassade sina tjänster för att locka muslimska resenärer. Indexet belyste bristen på en stark digital närvaro av de flesta destinationer.

Indexet, som officiellt lanserades i Jakarta i april, bekräftade att den muslimska resemarknaden kommer att fortsätta sin snabba tillväxt för att nå 220 miljarder USD 2020 och 300 miljarder USD 2026.

Under 2017 beräknades det finnas 131 miljoner muslimska besökare globalt – upp från 121 miljoner 2016. Detta förutspås växa till 156 miljoner besökare år 2020, vilket motsvarar 10 procent av resesegmentet. Muslimska besökares ankomster till Thailand uppskattades till 3.6 miljoner, ungefär 10 procent av turisterna till Thailand 2017.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/