Thailand kommer att diskutera medicinsk marijuana

Ett utkast till narkotikakod som utarbetats av Office of the Narcotics Control Board (ONCB) som kommer att tillåta medicinsk forskning om effekterna av cannabis på människor kommer att läggas fram för regeringen nästa vecka.

Sophon Mekthon, ordförande för kommittén för den statliga läkemedelsorganisationen (GPO), sa i går (10 maj) att om utkastet till kod får godkännande från regeringen, kommer det att vidarebefordras till den nationella lagstiftande församlingen (NLA) för överläggning.

Om utkastet godkänns av NLA, skulle lagen träda i kraft inom 180 dagar efter publicering i Royal Gazette.

Enligt narkotikalagen är plantering och utvinning av ämnen ur marijuana endast tillåten för medicinska ändamål.

Det sträcker sig dock inte till medicinsk forskning som involverar människor.

Dr Sophon talade efter ett möte igår (10 maj) med en kommitté som undersökte medicinsk användning av marijuana.

Mötet, som leddes av folkhälsominister Piyasakol Sakolsatayadorn, täckte ett brett spektrum av cannabisrelaterade frågor som odling, förbättring av cannabissorter, medicinsk forskning och reglering av den narkotiska växten. Dr Sophon sa att en panel kommer att inrättas för att övervaka varje fråga.

Den första panelen, ledd av GPO, kommer att övervaka cannabisodling och hur man kan förbättra den. GPO kommer också att ha ett nära samarbete med professorer och experter från Kasetsart University.

Den andra kommittén kommer att fokusera på fastighetsutvinning från anläggningen för medicinskt bruk. Denna grupp kommer också att ledas av GPO med stöd från National Science and Technology Development Agency, Institutionen för medicinska vetenskaper (DMS) och professorer från de farmaceutiska fakulteterna vid universiteten Mahidol och Rangsit.

DMS och den thailändska avdelningen för traditionella och alternativa läkemedel kommer att övervaka den tredje kommittén som kommer att titta på växtens medicinska ändamål både i konventionella och traditionella läkemedel.

Denna panel kommer att stödjas av Department of Mental Health och King Chulalongkorn Memorial Hospitals Emerging Infectious Disease Health Science Centre.

Den sista kommittén kommer att övervaka åtgärder för att reglera cannabisforskning och användning för medicinska ändamål, övervakad av Food and Drug Administration (FDA) som kommer att arbeta nära med ONCB.

Dessutom är FDA också skyldig att reglera produkter som härrör från växten. GPO har också övervägt att förvandla sin byggnad på Rama VI Road till ett cannabisforskningscenter.

KÄLLAPhuket News, Pattaya One
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/