Uppdatering: Thailands regering ingriper i fallet med motorcykelförare som attackerade turister, riskerar tusentals i böter och fängelse

Pattaya-

Som vi rapporterade om tidigare fick motorcykelföraren som attackerade en turist en straffavgift på 1000 baht från den thailändska polisen och bad om ursäkt. Den thailändska regeringen har dock beslutat att straffen kan bli mycket högre för Mr. Sunthorn Saengtham.

Department of Land Transportation, efter att ha skickat in tusentals konsumentklagomål om taxichaufförens beteende, utreder nu händelsen.

De uppger att Saengtham själv inte har något giltigt körkort, att hans fordon inte var registrerat och att han också var lika kränkt som den tyska turisten han sparkade i huvudet.

Även om det har rapporterats allmänt och bekräftats av flera vittnen att den tyska turisten var oförskämd, förbannade polisen och thailändarna och försökte fly och låsa upp sin motorcykel, är Department of Land Transportation och polisen överens om att de kunde ha hanterat situationen och det gjorde det. inte behöva någon som går in och attackerar turisten.

Department of Land Transportation har uttalat att bilden av en motorcykelförare som sparkar en turist i huvudet, oavsett hur fel, oförskämd, obscen, etc turisten var, kan skada hela motorcykeltaxibranschen.

DLT har sagt att de kommer att driva ytterligare anklagelser mot Mr. Saengtham. De har också uppgett att de stöder avgifterna på den tyska turisten och att alla turister bör ha en licens för att undvika problem.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/