Motorcykeltaxiställningschefer kallade till möte med Pattaya-tjänstemän efter den senaste turistattacken

Pattaya-

Som vi rapporterat tidigare har motorcykeltaxichaufförer i Pattaya återigen varit i nyheterna nyligen efter en attack mot en tysk turist, Andreas Bauer, efter att han försökte ta av en klämma på sin beslagtagna motorcykel eftersom han inte hade körkort i, vad han själv beskrev. , som ett ögonblick av panik.

Söndagen den 20:e, runt 3:00, kallades chefen för varje motorcykeltaxistation i Pattaya (varje monter har en handledare) till Alcazar på Second Road för ett möte med thailändska topptjänstemän.

Tjänstemän från Department of Land Transportation, militären och Bang Lamung-distriktets representanter var närvarande.

Motorcykeltaxichaufförerna fick veta att trots omorganisation, flera utbildningstillfällen, vädjanden om assistans och omcertifiering för alla förare att de fortfarande skötte sig fel. Arbetsledarna påmindes om att motorcykelförare var "Pattayas ansikte" för många turister och samhället och att åtgärden en dålig motorcykelförare vidtog skadade hela stadens och alla motorcykelförares rykte.

Deras budskap var mycket tydligt för förarna: Var rättvisa, ta ut konsekventa och rimliga priser enligt thailändsk lag och blanda dig inte i tvister mellan turister och företagare, istället ring polisen för att hantera situationen. Dagarna då motorcykelförare hjälpte till att vara "förstärkning" för berusade eller problematiska kunder är långt över. Det nämndes och medgav att den tyska turisten i den senaste situationen verkligen var mycket oförskämd mot Thailand och thailändare och försökte göra motstånd mot arrestering, men det var en situation för polisen att INTE hantera motorcykelförare.

Vi kommer att ge mer information när vi får dem.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/