Det thailändska kulturministeriet påminner turister och invånare om att sexleksaker strider mot thailändsk lag

Thailand-

Tidigare i veckan talade Salinee Chumsawan, chef för kontoret för kulturövervakning vid kulturministeriet med reportrar och pressen som svar på flera publicerade artiklar i utländska tidningar om turister som fängslades och bötfälldes för att ha tagit med sig sexleksaker, såsom vibratorer, etc. till Thailand. De senaste nyhetsartiklarna ledde till att flera länder, inklusive England, utfärdade en resevarning till sina medborgare och varnade dem för att sexleksaker är emot lagen i Thailand att ta in, köpa eller ha.

Chumsawan sade till pressen att sexleksaker inte borde legaliseras eftersom de är emot det thailändska samhällets åsikter och stötande för de flesta thailändare. Hon sa också att människor som har drifter istället borde meditera, besöka ett lokalt tempel eller delta i sport.

Detta väckte en eldstorm på thailändska sociala medier med många thailändare som sa att frågan sopas under bordet och agerar som om den inte är där.

Som sagt, vi här på The Pattaya News påminner dig om att sexleksaker ÄR emot thailändsk lag och påföljder, som vaping, kan vara svåra.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/