Ryss greps för stöld av motorcykel efter ett års uppskov

Pattaya-

En rysk medborgare, Vladimir Zhulabrev, 26, och hans thailändska fru Parichart Ninnon, 25, greps båda och hölls av polisen för stöld av en motorcykel i Pattaya. De båda testade också positivt för crystal meth/Yabba.

Polisen uppgav att Gabor Tamas Pethoe, 71, en pensionerad ungrare som lagligen bor i Pattaya med ett pensionsvisum, gjorde ett klagomål till polisen om att tjuvar hade tagit hans motorcykel från parkeringsplatsen för hans lägenhet i Nong Prue den 10:e denna månad .

Polisen granskade CCTV-bilder från lägenheten som hjälpte dem att identifiera och spåra upp Zhulabrev och hans fru.

Den misstänkte erkände att han flydde från Ryssland för att undvika arméns värnplikt och tvångstjänst och bestämde sig för att bosätta sig i Pattaya. Han tillfrågades varför han, trots att han hade ett lagligt äktenskap med en thailändsk kvinna, var på ett år översta vistelse och inte ansökte om ett äktenskapsvisum. Han uppgav att han inte hade pengarna på grund av drogvana. Att stjäla motorcykeln var också för att finansiera drogvanan.

Polisen har åtalat ryssen för att ha överskridit sitt VISA och stöld. Han kommer att fortsätta sitta i häktet i Nong Pla Lai i väntan på rättegång. När det är över och hans straff är dömt och fullbordat kommer han att behandlas för utvisning till Ryssland som troligen kommer att vara glad över att få tillbaka sin AWOL-soldat.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/