Den thailändska polisen meddelar att alla nigerianer i Thailand kommer att utredas

Bangkok-

Polisen sa på fredagen att de kommer att rikta in sig på ALLA nigerianer i Thailand för utredning i ett drag som en högste FN-tjänsteman för mänskliga rättigheter varnar för kan innebära olaglig och diskriminerande polisverksamhet.

Turistpolischefen generalmajor Surachet Hakpal gjorde detta tillkännagivande medan han visade upp personer som samlats upp i de senaste massgripandena av 72 utländska medborgare från 75 platser över hela landet, inklusive Khaosan Road. Han sa att arresteringar också gjordes vid 18 skolor där utländska medborgare arbetade utan arbetstillstånd.

Elva utlänningar greps för att ha överlevt sina visum, 46 för olaglig inresa och 15 för småbrott. Bland dem fanns ryssar, indier, laotier, ugandier och nigerianer.

Surachet sa att kampanjen har sett mer än 2,000 XNUMX utlänningar permanent förbjudna att resa in i Thailand.

  Ursprungligen kallad Operation Black Eagle, det har resulterat i veckovisa bilder av mestadels svarta misstänkta som gripits. Surachet erkände att ansträngningen har riktats mot nigerianer och säger att de har gått efter misstänkta som skapat romansbedrägerier, där någon skapar en falsk onlineidentitet för att inleda en romantisk relation med thailändska kvinnor som sedan pressas att överföra pengar till dem. Polisen säger att de flesta av bedragarna är nigerianska.

 

"Detta betyder inte att alla nigerianer är dåliga människor", sa han. "Vårt tillslag hittills är att skilja de onda från de goda."

Han sa att de ungefär 1,400 XNUMX nigerianerna som för närvarande bor i Thailand och registreras av Immigration kommer att utredas nästa vecka och ifrågasättas om deras inkomst för att förhindra ytterligare brott som begås av utlänningar.

En medlem av den nationella kommissionen för mänskliga rättigheter som är associerad med FN varnade för att urskillningslöst utredande av alla nigerianer utan bevis på fel eller sannolika skäl kan strida mot lagen och diskriminerar nigerianska medborgare.

"De bör inte slumpmässigt undersöka människor bara för att de är nigerianer, eftersom det kommer att bli en diskriminering av deras ras." Angkhana Neelaphaijit sa och tillade att de arresterade har rätt till juridiskt försvar och att lämna in ett klagomål om deras rättigheter har kränkts.

Onlinekommentatorer och individer reagerade snabbt på kommentarerna om att nigerianer inte är en ras och är en nationalitet och när den stora majoriteten av utlänningar som arresterats för överseende och brott sedan Operation X Ray började var nigerianer borde det vara tillåtet att kontrollera alla som bor i landet. De som bor lagligt, inte på översta vistelse och med lämpliga tillstånd om arbetar bör få stanna, sa kommentatorerna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/