Lokala invånare är oroade över det ökande antalet herrelösa hundar i området, potential för rabies

Pattaya-

Lokala invånare, särskilt runt Pratamnak Hill och Soi 4-området är oroade över ökningen av herrelösa hundar i området. Klagomål från både lokalbefolkningen, thailändska och expats, har ett liknande tema - vissa av hundarna är aggressiva, det har skett en ökning av människor som blivit bitna och det har förekommit flera bekräftade fall av rabies i Pattaya-området. (Redaktörens notering: De bekräftade fallen av rabies har dock nästan alla funnits i de avlägsna byområdena i Chonburi och inte i själva Pattaya.)

Lokala hundhem och välgörenhetsorganisationer uppskattar att så många som 1,300 XNUMX herrelösa hundar bor bara i området Pratamnak och Jomtien. Uppskattningen i Pattaya totalt är långt, mycket högre. De föreslog att ge vasektomi till hundarna kommer att hjälpa till att begränsa befolkningen, men problemet är pengarna och läkare som är tillgängliga för att göra det. Dessutom är många buddhister emot kastrering och kastrering av djur eftersom de känner att det stör den naturliga ordningen.

Lokala organisationer har dock tillhandahållit gratis vaccinationer och rabiessprutor till hundratals hundar i området för att säkerställa att rabies inte sprids och inte blir ett problem för turister och lokala invånare.

I Thailand ses hundar som lyckligt lottade av många, varför så många kan ses runt tempel. Dödsskydd finns inte eftersom en hund på grund av buddhistiska övertygelser kan vara en reinkarnerad person eller släkting. Djurplågerislagar och humana lagar har kommit långt under de senaste åren men har en lång väg kvar att gå.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/