Påstådd hjärna i dubbla mord på Buddha Mountain Mr. Fat tillfångatagen i Kambodja i väntan på utlämning till Thailand

Phukets barägare Panya "Sia Auan Bangla" Yingdang, efterlyst för att ha mördat en före detta tonåringskönhetsdrottning och hennes partner i Chon Buri förra månaden, har arresterats i Kambodja.

Han väntas bli utlämnad på fredag ​​(17 augusti).

Offrens familjer, tårade av lättnad när de hörde om Panyas tillfångatagande, uppmanade myndigheterna att upprätthålla rättvisa.

Det innebar att alla som troddes vara inblandade i dödandet av Paweena Namuangrak, 29, och hennes vän Anantachai Jaritrum, 20, den 21 juli i dagsljus vid Sattahip-distriktets Khao Chi Chan "Buddha Mountain" greps.

Den kambodjanska polisen tillät sina thailändska motsvarigheter att gå med i förhöret, sa den biträdande nationella polischefen general Chalermkiat Srivorakan på torsdagen.

Utlämningen av Panya pågick, sade han.

En källa sa att polisinspektörens general Suchat Theerasawats kontor hade skickat ett team för att korsa gränsen på onsdagen och en poliskonferens skulle hållas på Royal Thai Polices huvudkontor i Bangkok på fredag.

Paweenas mamma Wanpen Namuangrak sa att hon inte skulle förlåta Panya.

"Vår familj är traumatiserad bortom förlåtelse av Sia Auans agerande," sa hon. "Jag hoppas att myndigheterna åtalade honom vilket ledde till dödsstraff. Jag tror att min dotters ande är i fred och vill att rättsväsendet ska utdöma maximalt straff."

Anantachais mamma Jomsri Chompoopeun berömde polisen för deras snabba agerande och sa att hon inte ville hämnas men trodde att han kommer att straffas lika hårt som han hade gjort mot hennes son.

Jomsri sa att hon ville att Sia Auan skulle be om ursäkt.

De fem andra som greps var en påstådd skytt Narong Warintharawet, 22, Krissana Sisuk, 22, som påstås hyrt huset där mordet planerades och påstås ha kört Panya för att ge skydd, Jeerasak Unaiban, 34, som hade följt offrens hyrda bil och gav information till den påstådda mördaren, den påstådda spottern Sayan Sisuk, 43, och Kiattisak Surangsaengoonmee, 35, som påstås köra flyktbilen.

Paweena, en före detta tonåringskönhetsdrottning på distriktsnivå från Kalasin, dog omedelbart efter att ha blivit skjuten fyra gånger, enligt uppgift av Narong, medan Anantachai dukade av för tre skottskador som påstås ha kommit från Panya.

Paret var på Khao Chi Chan vid 5-tiden den 29 juli för att förtjäna att fira Paweenas födelsedag.

Polisen tror att morden kan ha varit motiverade av Panyas svartsjuka efter att Paweena flyttade från Phuket till Nakhon Pathom med Anantachai för arbete.

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/