Thailands Royal Police Cadet Academy förbjuder kvinnor att registrera sig från och med 2019.

Thailand-

En stor polishögskola i Thailand har meddelat att den kommer att förbjuda kvinnor att registrera sig, vilket väckte anklagelser om könsdiskriminering.

Royal Police Cadet Academy (RPCA), i den västra utkanten av Bangkok, tar emot cirka 300 sökande per år. Men från och med 2019 kommer det bara att ta emot män. Worawut Sripakhon, en RPCA-kapten, gav ingen anledning till den nya regeln och sa: "Det är policy. Vi får inte ge mer information än så."

  Jadet Chaowilai, chef för rättighetsgruppen Women and Men Progressive Movement, sa att att släppa in färre kvinnor i Thailands 230,000 XNUMX man starka polisstyrka kan få allvarliga konsekvenser för kvinnliga övergreppsoffer.

  Enligt thailändsk lag måste kvinnliga våldtäktsoffer intervjuas av kvinnliga poliser, men enligt FN blir över 90 procent av våldtäkterna i landet orapporterade. "Detta är ett mycket bakåtsteg för kvinnors rättigheter och kvinnors säkerhet i Thailand", sa Chaowilai till Thomson Reuters Foundation. "Offren kan vara generade eller ovilliga att prata med manliga poliser."

  Kvinnor arbetade bara i kontors- och stödroller i Thailands polisstyrka fram till 2009, då de fick utbilda sig till officerare för första gången. Sedan dess har cirka 700 kvinnor tagit examen som officerare från RPCA, som är mer än 100 år gammal.

  Usa Lerdsrisuntad, chef för rättighetsgruppen Foundation for Women, sa att förbudet var könsdiskriminering. "Det finns redan för få kvinnliga poliser, och nu kommer denna regel att minska dessa siffror ytterligare."

Kvinnor kommer att kunna bli poliser via andra thailändska akademier efter RPCA-förbudet, men flytten har allmänt setts som det senaste i ett mönster av sexistiska polisrekryteringsbeslut.

I år tillkännagav Royal Thai Police Office (RTPO) föreslagna planer på att endast låta män söka tjänste- och ledarroller, och försökte motivera beslutet genom att antyda att familjeplikter fick kvinnor att sluta med dessa jobb. Rättighetsgrupper anklagade RTPO för att bryta mot Thailands jämställdhetslag.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/