Polisen slår till mot Villa och genomför dagliga uthyrningar mot thailändsk hotelllag, hittade 5 narkotikabrottslingar

Pattaya-

Klockan 6:30 torsdagen den 6 september 2018 fick Naris Niwapholvong, distriktsherriffen i Banglamung, ett klagomål från premiärministerns kontor angående en villa i Hua Yai på Moo 3, sommaren 107/17, som utför dagliga uthyrningar mot den thailändska hotelllagen och att ha hög, störande musik och fester dagligen. Lokala invånare i byn hade klagat till premiärministerns kontor efter att de hävdade att tjänstemän på lokal nivå inte kunde hjälpa till efter nästan ett år av klagomål om huset och nattliga vilda fester och berusade tonåringar i det lugna kvarteret.

En undersökning före razzian upptäckte att villan annonserade dagliga uthyrningar på bokningswebbplatser på internet för 3,900 28 baht per natt. Ägaren, herr Panupon Tippoorn, XNUMX år gammal, var den som gjorde reklam för villan.

Tjänstemän uppgav att de tidigare har varnat villans ägare att avbryta dagliga uthyrningar, men han fortsatte att göra det. Sålunda slog polisen i går till villan.

De upptäckte tio unga thailändska tonåringar, hög musik, alkohol och feststämning vid överraskningsräden i lokalerna. De drogtestade alla tio tonåringar och hälften, fyra kvinnor och en man, testade positivt för Yabba. (Meth) Alla fem greps och fördes till Pattayas polisstation för vidare behandling och åtal.

Ägaren har anklagats för att ha öppnat ett hotell utan tillstånd, tillåtit minderåriga att dricka alkohol, stödja droganvändning och brutit mot en tidigare myndighetsbeslut om att sluta använda villan för uthyrning. Den 36-åriga vaktmästaren av villan greps inte eftersom polisen uppgav inte var medskyldig till uthyrningen eller vad som utfördes i lokalerna.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/