Fransman och hans thailändska fru stjäl en lastbil efter att ha provkört den

Paret sålde lastbilen till en icke namngiven person för 75,000 XNUMX baht efter att ha stulit den.

Pattaya-

Den 57-årige franska expaten Albert Cherif och hans thailändska fru, Nannapas Krawin, 31, intresserade sig nyligen för 48-åriga Mr. Wirot Jandaharns Ford Ranger pickup när de såg att den var till salu när de bodde i en lägenhet i Pattaya.

Mr Jandaharn litade på paret och lät dem ta den för en provkörning efter att ha pratat med dem personligen. Men paret flydde istället i pickupen till norra Thailand där Ms Krawin kommer från och sålde lastbilen för 75,000 XNUMX baht.

De fångades på CCTV när de gick genom en checkpoint i Sai Moon, Yasothorn den 30 augusti 2018, efter en långvarig sökning i hela Thailand. De hade inte ändrat lastbilen eller bytt dess registreringsskylt.

Pattaya-polisen ställde upp på dem men upptäckte sedan att de flydde igen efter att ha sålt lastbilen till Ao Nang för en semester med pengarna från försäljningen av lastbilen.

De spårades till Ao Nang och tillfångatogs på ett hotellrum och fördes tillbaka till Pattaya för stöldanklagelser och undandragande av myndigheter.

Paret hävdade för utredarna att de trodde att Jandaharn hade skänkt lastbilen till dem gratis, trots att de inte kände mannen innan provkörningen. De hävdade att de inte visste vem de sålde lastbilen till. Polisen och Jandaharn köpte inte deras historia och de hålls fängslade i Pattaya Remand Prison i väntan på rättegångsdatum. Tjänstemän uppgav också att Cherif sannolikt kommer att utvisas från Thailand efter rättegången och eventuella fängelsestraff är avklarade.

 

KÄLLAManager online
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/