Hongkong-turist träffar Pattayas polischef för påstådd stöld av miljoner baht

Pattaya-

Som vi rapporterade tidigare den här veckan uppgav Hongkong-turisten Vincent Chen, 32, som också säger att han är en känd skådespelare i Kina, att han stal en väska med en miljon baht värdesaker när han var på Walking Street tisdagen den 18 september vid 5:XNUMX under ett bråk med flera ladyboys.

Chen har gjort flera offentliga uttalanden till pressen och på sociala medier angående händelsen och missnöje med polisutredningen. Han bjöds in tidigare idag för att personligen träffa chefen för Pattaya-polisen för att diskutera utredningen och var hans väska finns. Chen var glad över att polischefen personligen tog sig tid att sitta ner med honom över hans bekymmer.

Även om de exakta detaljerna i konversationen inte avslöjades för pressen, uppgav tjänstemän att de har en ny koll på var väskan finns tack vare CCTV. Baserat på bilderna visade det sig att väskan kan ha tagits av en tredje part eftersom Chen faktiskt satte/släppte väskan på marken under bråket och bråket med ladyboys. Chen påstås hålla med om detta uttalande och hade tidigare trott att transvestiterna hade tagit väskan.

Polisen uppger att de har en solid ledning för placeringen av väskan och hoppas på positiva nyheter inom nästa dag eller två.

Kritiker av Chen på sociala medier har ifrågasatt varför någon skulle gå runt i ett turistområde kl. 5 med över en miljon baht värdesaker i en väska. Chen avböjde att svara på denna fråga till pressen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/