Pattayas polischef varnar brottslingar: Om du är kriminell i Pattaya kommer vi att fånga dig.

Pattayas polischef Pol Col Apichai Krobpetch hade en tydlig varning för brottslingar som är avsedda att begå brott mot turister på orten:

"Vi kommer att arrestera dig - det kan du vara säker på".

Chefen avbildades med en turist som fick sätet på sin Vespa-motorcykel tvingad av två thailändare som stal en väska och en plånbok.

Fordonet hade parkerats vid köpcentret Avenue.

Två misstänkta var snart häktade, rapporterade chefen. De var man och hustru Kittichai "M" Saowarot och Thassanee eller "Kung" eller "Oi" Sutthikun, 34, båda från Rayong.

Pol Col Apichai sa att Thassanee greps för droger och prostitution 2013 i Pattaya.

Han sa att brott mot turister, oavsett om de är utlänningar eller thailändare, alltid kommer att utredas på hans lapp.

Han varnade brottslingar att inte bryta mot lagen i Pattaya – annars.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/