Sociala medier försök att hitta försvunnen son i Koh Tao upptäcker honom i säkerhet i Pattaya

Pattaya-

Under de senaste dagarna har webbplatser på thailändska sociala medier delat nyheten om att en pappa i Nederländerna letade efter sin försvunna son, Mr. Dennis Wielaard, som hade försvunnit utan kommunikation med sin familj runt den 14 oktober i Thailand.

Herr Wielaard, som senast hade pratat med sin familj runt den 13 oktober, hade planerat att resa till Koh Tao och tillbringa en vecka där, enligt hans familj. Men när de inte hade hört något på flera dagar började de kontakta thailändska myndigheter. När den här vägen inte lyckades hitta herr Wielaard nådde de ut via sociala medier och fick de saknade affischerna skrivna på thailändska och publicerade på Facebook, Twitter och andra sociala medier.

Tidigt på eftermiddagen söndagen den 21 oktober upptäckte tjänstemän Mr Wielaard som bodde på Nonze Hostel på Beach Road inte långt från Walking street där han hade bott sedan den 14 oktober, helt okej. De upptäckte honom eftersom vandrarhemmet korrekt sparade in pappersarbete med immigration som identifierade de nuvarande utlänningarna som bor i deras bostad. Tjänstemän berömde hotellet för att ha följt korrekta procedurer som hjälpte till att upptäcka Mr. Wielaard.

Herr Wielaard uppgav till The Pattaya News och lokalpress att han hade varit helt okej och bestämde sig för att ändra sina ursprungliga resplaner från Koh Tao till Pattaya och ville inte informera sin familj om bytet av destination. Han sa att hans far också var på semester i Spanien och han var osäker på hur han skulle nå honom. Han visste inte att det fanns en kampanj i sociala medier för att hitta honom.

Allt var leenden för polisen, hans familj och herr Wielaard efter att han hittats på ett säkert sätt när han njöt av sin semester i Pattaya.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/