Thailands regering förklarar ett tre månaders "krig mot droger" i Thailand

Regeringen har beslutat att förklara krig mot narkotiska droger över hela landet med en förväntan om ett positivt resultat om tre månader.

Vice premiärminister Prawit Wongsuwan kallade på torsdagen till ett högnivåmöte med relevanta organ, inklusive militären, operationskommandot för inre säkerhet, justitieministeriet, inrikesministeriet, utrikesdepartementet och polisen för diskussion om samarbete mellan alla organ, allt från informationsutbyte till förtrycksoperationer, ansvarsfördelning och stärkande av lokalsamhällen för att förhindra drogmissbruk bland deras folk.

Vice premiärministern har gett ISOC i uppdrag att övervaka verksamheten hos alla relevanta myndigheter och lokala förvaltningsorganisationer och att ge stöd till dem om det behövs.

När det gäller förtryckningsaspekten kommer trupper baserade längs landets porösa gräns och gränskontroller att få i uppdrag att fånga upp droger som smugglats över gränsen från grannländer.

ISOC, utrikes- och justitieministerier har fått i uppdrag att söka samarbete från grannländer för att slå ner på narkotikaproduktionsanläggningar i dessa länder.

Polis och narkotikatjänstemän kommer att samarbeta för att dela information och de kommer att ansvara för tillslaget mot droger i landet.

Lokala förvaltningstjänstemän från guvernörer ner till distriktshövdingar, kamnan och bychefer kommer att gå med i ansträngningarna för att stärka lokala samhällen så att de blir fria från droger medan utbildningsministeriet kommer att instruera skolor att se upp för drogmissbruk bland sina elever och, om det är nödvändigt, att be om hjälp från polisen för att komma tillrätta med problemet.

Vice premiärminister Prawit sa att mötet också fäste vikt vid rehabilitering av droganvändare för att hjälpa dem att tappa vanan eller minska deras beroende av droger.

Beträffande situationen för översyn av droger i år avslöjade han att myndigheterna lyckades beslagta 350 miljoner meth-piller, 18.5 ton is, 900 kg heroin och 32 ton marijuana från oktober förra året till september i år.

Han sa att narkotikatillverkningskemikalier fortfarande fortsätter att smugglas för att förse produktionsanläggningar längs Myanmar-Kina och Myanmar-Thailands gräns och Thailand är fortfarande en viktig transitpunkt för transport av droger till utomeuropeiska marknader.

Med tillstånd från PBS News Thai

Prenumerera
KÄLLAPBS Nyheter
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/