Vad ÄR den nuvarande och framtida statusen för Vaping i Thailand? Vi tar en fördjupning

En samling e-cigaretter,

Thailand-

Förvirring verkar råda denna vecka eftersom vad som verkade vara två motstridiga uttalanden utfärdades från Thailands punktskatteavdelning och den thailändska regeringen. Vi täckte detta på våra sociala medier och kommer nu att försöka ge ett förtydligande efter att ha undersökt saken på djupet.

Å ena sidan har du den här artikeln hämtad från Bangkok Post, Chiang Rai Times och många andra nyhetskällor i Thailand.  https://www.bangkokpost.com/news/general/1572378/tourists-warned-of-e-cigarette-fines?fbclid=IwAR1n5CJJvjil8ljIrFbE1UuRlrSbCW4cJWIzYw5vSWFHFZy99xy0Mu2aNuc

Å andra sidan har du den här artikeln, också hämtad från Bangkok Post som har fått flera personer att tro att E-Cigs snart kommer att bli "lagliga". https://www.bangkokpost.com/news/general/1572042/smokers-shift-to-hike-tax-on-loose-tobacco

För att ytterligare orsaka oklarhet har du den här artikeln från Sanook (thailändska) som säger att E-Cigs kommer att bli helt lagliga enligt Excise Department.  https://www.sanook.com/money/610587/

Alla tre artiklarna och informationen har kommit ut på samma datum, den 8 november 2018. Som man kan förvänta sig har detta orsakat stor förvirring bland potentiella konsumenter, invånare och turister.

Därför är här den nuvarande klarheten i mycket grundläggande lekmannatermer med förtydligande från punktskatteavdelningen och punktskattechefen Mr. Pachhorn Anantasin:

-Vaping är fortfarande mot thailändsk lag. Straffet är upp till tio år i thailändskt fängelse och böter på upp till fyra gånger kostnaden för enheten och vätskorna, vilket kan leda till enorma böter. Den genomsnittliga individen som fångats med vapingutrustning eller vaping offentligt har rapporterat till skattemyndigheten och deras ambassader böter på mellan 20,000 50,000 och XNUMX XNUMX baht.

-Skatteverket har inte (och har inte) möjlighet att ändra några lagar. De utfärdade bara en varning till alla större ambassader för att påminna turister efter att ha fått flera klagomål om gällande lag och påföljder som anges ovan. Straffen har varit desamma i nästan ett år nu.

-Möjligheten att öppna upp och tillämpa en skatt på Vaping finns, OM Handels- och hälsoministeriet kan komma överens om import av Vaping. Ingen överenskommelse har nåtts eller förväntas nås inom en snar framtid på grund av meningsskiljaktigheter.

-Skatteverket sa inte att de KOMMER att beskatta vaping, vilket ursprungligen rapporterades felaktigt av flera mediakällor. De uppgav som ovan att möjligheten undersöks men behöver godkännande från handels- och hälsoministeriet.

-Beträffande om ett företag är ansvarigt eller ansvarigt om en kund ångar eller använder vaping-anordningar i lokalerna sa skattedepartementet att det är en brottsbekämpande fråga och inte ligger inom deras ansvarsområde. Pattaya News har sett många skyltar i berörda företag i området som varnar kunder för att inte ånga i lokalerna. Tjänstemän har sagt till pressen att eftersom vaping strider mot thailändsk lag och är en förbjuden aktivitet, KAN ett företag hållas ansvarigt, som med all droganvändning eller verksamhet som strider mot lagen, på deras verksamhetsställe.

Vi hoppas att det ger klarhet i den nuvarande situationen.

Prenumerera
KÄLLAThailändska punktskattedepartementet
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/