Två tillfälliga polisanställda i Pattaya City greps för att ha bötfällt/utpressat kinesiska turister vid Bali Hai Pier

Pattaya:

Två tillfälligt anställda i Pattaya City greps för att ha utpressat pengar från kinesiska turister som fångats nedskräpning vid Bali Hai Pier.

Wissanu Ketmuenwai, 27, och Krirkchai Khanthawong, 24, greps av polisen och specialavdelningen i Pattaya City och fördes till Pattayas polisstation för förhör klockan 11:30 den 9 november 2018.

Gripningarna gjordes efter att en thailändsk guide ledde till att två kinesiska turister lämnade in klagomål på polisstationen torsdagen den 8 november 2018. Vi rapporterade tidigare om denna incident dagen innan.

De två turisterna sa att de fick böter för att ha tappat cigarettfimpar vid Bali Hai-piren, men de två, som påstod sig vara tjänstemän i Pattaya City, misslyckades med att utfärda kvitton. Dessutom bar de inte ordentliga uniformer och visade kort på vad turisterna trodde vid den tiden var ett officiellt märke.

 

Turisterna debiterades 4000 2000 baht istället för XNUMX XNUMX baht enligt lagen. Turisterna såg en skylt, som är på både mandarin och thai, efter händelsen och bestämde sig för att klaga till sin reseledare. Guiden förde dem till polisstationen för klagomål. Polisen granskade sedan CCTV vid piren och identifierade de två falska poliserna.

Pattaya City sa att de två var tillfälligt anställda anställda via ett tredje företag för att hålla piren ren (primärt vaktmästeriarbete) och att de inte hade någon behörighet att arrestera eller ta ut böter som Pattaya City-tjänstemän.

Administrationen avslutade sin anställning omedelbart och de anklagades för att olagligt agera som tjänstemän utan auktoritet, vilket bröt mot artikel 145 i brottsbalken.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/