Laos kvinna på översta vistelse fångade tiggeri i Pattaya med ett nyfött barn

Pattaya-

Den 30 november 2018 arresterade polisen Phamay Viengsanga, 20 år gammal, för att ha varit på översta vistelse i nästan åtta månader och tiggeri med ett nyfött barn på Third Road i Pattaya. Barnet misstänks för att inte vara hennes.

Kvinnan hade rapporterats tigga framför en bostad på Third Road med ett nyfött barn och ägaren ringde polisen den 25 november 2018. Ägaren uppgav att Viengsanga lämnade barnet på platsen och flydde. Barnet omhändertogs av socialarbetare och befinner sig för närvarande på en lokal sjukvårdsinrättning som tas om hand. Viengsanga fångades idag, den 30 november 2018.

Viengsanga, som är från Laos, berättade att hon för nio månader sedan kom till Pattaya för att arbeta på en ölbar. Hon uppgav att hon träffade en japansk man som hon bara känner som Mr. Kim, 35 år gammal, och att han gjorde henne gravid. Hon uppgav att hon bodde i ett rum på Soi Buakhao i Little Chord-residenset där hon tillfångatogs.

Hon uppgav att hon själv fött barn tidigare denna månad enbart i bostaden. Polisen tror inte fullt ut på detta uttalande eftersom Viengsanga tidigare har varit inblandad i tiggeri med barn som inte är hennes. Dessutom hittade polisen en ny bild av Viengsanga ute och äter och dricker med två oidentifierade män, som misstänks vara från Laos.

Polistjänstemän uppgav att majoriteten av kvinnliga tiggare i Pattaya-området är från Laos och organiserade av utländska ringar som tar hit barnen och kvinnorna för att tjäna pengar.

Viengsanga kommer att åtalas och deporteras tillbaka till Laos. Hon utförde en re-enactment med polisen i bostaden på Third Road idag, den 30 november 2018. Barnet kommer att fortsätta att ges ordentlig vård och socialtjänsten uppges kommer att bli ordentligt behandlad och hitta ett bra hem.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/