Fransk turist sköt ihjäl i Bangkok av tjänstgörande polis

En polisergeant i Bangkok har överlämnat sig själv efter att ha skjutit ihjäl en fransk turist på onsdagsmorgonen efter ett knytnäveslagsmål i en bar i Bangkok.

Pol Senior Sgt Maj Kantapong Huadsri, utsedd till Lumpinis polisstation, kapitulerade strax efter händelsen.

Hans medofficerare hade redan kallats till bottenvåningen i Trendy Building, där fransmannen Malik Djamel, 35, låg död framför en munkbutik med en skottskada i huvudet och bröstet. Mr. Djamel hade blivit skjuten två gånger totalt.

Hans thailändska flickvän, endast identifierad som Kwanjira, berättade för polisen att Djamel hade bråkat med en thailändsk man i baren Lucky Shot på Sukhumvit Soi 11/1 några timmar tidigare. Argumentationen påstods handla om flickvännen ett fall av svartsjuka. Det verbala argumentet eskalerade till ett knytnävsslagsmål, som vittnen uppgav att fransmannen vann, vilket fick den thailändska mannen att dra sig tillbaka och fly. Hon uppgav att båda männen var berusade när händelsen inträffade.

Kwanjira sa att hon och Djamel var på väg tillbaka till sitt rum på åttonde våningen i Trendy Building när Mr. Huadrsi dök upp igen och sköt ihjäl sin pojkvän framför en Dunkin Donuts-butik inför förskräckta åskådare.

Mordet fångades på en säkerhetskamera och den beväpnade mannen ska ha identifierats som Kantapong.

Immigrationsbyråns chef Pol Lt Gen Surachate Hakpal instruerade utredarna vid Lumpini-stationen att hantera ärendet i strikt enlighet med lagen och inte försöka hjälpa sin kollega.

Det rapporteras vid presstillfället att Mr. Kantapong kommer att möta den fulla omfattningen av maximalt straff enligt thailändsk lag och att han har avslutats som polis. Den franska ambassaden har informerats och arbetar med polistjänstemän. Det är i nuläget okänt om mannens familj har underrättats. Mr. Djamel hade bott i Thailand en tid och hade enligt hans flickvän sökt ett fast jobb här.

KÄLLAThe Nation, Bangkok Post, Associated Press, KhaoSod engelska
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/