Chefen för landtransportavdelningen säger att målet för dödsfall i Thailand under nyår är noll

Chefen för landtransportdepartementet Pheraphon Thawornsupcharoen har gjort ett djärvt uttalande i förhållande till kollektivtrafiken i Thailand under nyårshelgerna.

Han har sagt att hans mål är noll dödsfall.

För att göra detta kommer han att kontrollera alla fordon och förare.

Det kommer särskilt att finnas massor av föraralkoholprovning vid busstationer och där fordon parkerar. Alla deras licenser kommer att kontrolleras.

Han var också fast besluten att inte en enda passagerare kommer att lämnas strandsatt. I linje med kommunikationsministeriets riktlinjer kommer extra fordon att läggas till på rutter för att säkerställa att ingen blir besviken.

Han basunerade ut ett system som heter "Smart Bus Terminal" som kommer att övervaka ankomster och avgångar i "realtid" med hjälp av en huvudkontrollpanel på busstationer och hjälp från appar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/