Ministeriet för turism uppger att den kinesiska turistmarknaden har återhämtat sig, visar en uppåtgående trend

BANGKOK – Ministeriet för turism och sport (MOTS) har rapporterat att antalet kinesiska turister som besöker Thailand har återhämtat sig och nu visar tillväxt.

Ministern för turism och sport Weerasak Kowsurat kommenterade också välkomstceremonin för den 10 miljonte kinesiska besökaren till Thailand och sa att evenemanget är en del av en kampanj av Thailands turistmyndighet (TAT) för att främja thailändsk turism av kineserna, tillsammans med presentationen av en positiv bild av Thailand.

Han sa att en tredjedel av 30 miljoner årliga internationella besökare till Thailand kommer från Kina, medan detta år är det första där antalet kinesiska besökare nådde 10 miljoner personer.

TAT tror nu att den kinesiska marknaden har återhämtat sig och kommer att fortsätta att växa, med siffror för 2018 som visar 5-7% ökning från år till år, och genererar 590 miljarder baht i intäkter, vilket anses vara 10-12% tillväxt.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/