136 kambodjaner upptäcktes utan arbetstillstånd arresterade i en räd på en byggarbetsplats tidigt på morgonen

Pattaya-

Klockan 6 i morse gjorde immigrations- och polistjänstemän en razzia i ett område i norra Pattaya där lokala byggnadsarbetare ordnas för att distribueras till olika byggarbetsplatser i Pattaya-området dagligen.

Tjänstemän granskade hundratals byggnadsarbetares pappersarbete och visum och upptäckte 136 migrantarbetare, alla kambodjanska, utan ordentliga papper eller visum. Dessa personer, enligt tjänstemän, smugglades över gränsen av människohandlare för att arbeta mot thailändsk lag.

Människor utan ordentliga papper kommer att åtalas och utvisas. De kommer att föras till immigrationsfängelset i Bangkok senare i dag. Byggföretagsledningen åtalas dessutom för människohandel och enligt tjänstemän kommer ledningen att hållas ansvarig för att anställa arbetare utan ordentliga arbetstillstånd eller dokumentation.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/