Tre kvinnor från Filippinerna greps och anklagades för att ha samlat in pengar till en falsk välgörenhet för barn i Pattaya

Pattaya-

Klockan 10:00 i morse arresterades tre kvinnor från Filippinerna i centrala Pattaya och anklagades för att ha samlat in pengar till en falsk välgörenhet för barn.

Kvinnorna anklagas för att ha arbetat i närområdet i nästan ett år och lurat både turister och lokalbefolkning för att samla in pengar till Children's Joy Foundation. Tjänstemän konfiskerade flera brokyrer och givarlistor tillsammans med en dag summa pengar som samlats in från donationer från individer som trodde att de hjälpte barn i nöd, men som faktiskt blev lurade.

  Kvinnorna, som är flytande i både thailändska och engelska, skulle låta en av de tre damerna använda en gitarr för att dra uppmärksamhet medan de andra två pratade med potentiella donatorer. De sålde också bakverk som de hävdade var gjorda av barnen och att pengarna skulle gynna dem. Bakverken köptes faktiskt på Big C och såldes med 100 % påslag.

Tjänstemän säger att det inte finns någon verklig Children's Joy Foundation och att ingen av de insamlade medlen användes för att hjälpa behövande barn i Thailand. Dessutom hade kvinnorna inga arbetstillstånd som krävs för välgörenhetsarbete. De hade inte heller registrerat välgörenhetsorganisationen hos behöriga myndigheter.

Tjänstemän tror att de har lurat tusentals turister och lokalbefolkning under det senaste året och vidtagit åtgärder efter klagomål från människor som donerat men inte sett några bevis på att deras pengar använts för att hjälpa barn. Kvinnorna kommer att åtalas och ställas inför rätta i det thailändska domstolssystemet och sedan utvisas från Thailand.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/