Serietjuv som påstås ha stulit över 300,000 XNUMX baht från flera turister i Jomtien arresterad

Jomtien-
En 29-årig thailändsk man, Anukarn Sunoff, greps av Pattaya-polisen i fredags och åtalas för minst fyra stölder i lägenheter och hotell i området.

Den misstänkte anklagas för att ha tagit sig in i lokala lägenheter och hotell och gått till deras simbassänger och letat efter turister som har lämnat sina rumsnycklar på solstolar eller möbler medan de simmade. Polisen uppger att han sedan skulle ta rumsnyckeln, som vanligtvis är tydligt märkt på de flesta hotell med avseende på rumsnummer, få tillgång till offrets rum och sedan råna dem.

Fyra separata turister, herr Alexsandr Soltanov, 53 år gammal, herr Denis Kurchenko, herr Ralf Meyer och herr Britt Birgersson upplevde alla samma liknande brott den senaste veckan. Två av männen bodde i Rizin-lägenheten. De andra två lägenheterna var Amazon och Joy.

Polisen uppger att den misstänkte är känd av polisen och identifierade honom på grund av CCTV i lägenhetsbyggnaderna.

Den misstänkte misstänks ha stulit nästan 300,000 XNUMX baht totalt från de fyra offren samt pass, bärbara datorer, flera mobiltelefoner, kredit- och bankomatkort, dyra klockor och glasögon. Många av föremålen var inlåsta i kassaskåp, men den misstänkte lyckades spräcka upp kassaskåpen och stjäla värdesakerna inuti.

Den misstänkte kommer att riskera betydande fängelsestraff för stölderna och turisterna kommer att få tillbaka sina tillhörigheter.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/