Thailand utslagen från Asian Cup Sweet Sixteen av Kina

Al Ain, Förenade Arabemiraten:

Det tog ett tag för Marcello Lippis män, men Kina kom äntligen i gång i andra halvlek mot Thailand och gjorde två mål i snabb följd för att säkra en seger som såg otroligt osäker ut i paus.

Efter lite tidig press från Kina vände Thailand saker till sin fördel och öppnade mål genom Supachai i den 30:e minuten, när 20-åringen, som skapade massor av problem för det kinesiska försvaret i de första 45, låste sig på slutet av avböjt skott för att köra hem en från sex yards. Krigselefanterna fortsatte att kontrollera resten av halvleken och gick in i paus som den bättre sidan och till synes väl positionerade att spela in sin första seger över sina motståndare sedan 1990.

Men vad tränare Marcello Lippi än sa till sina spelare i halvtid verkade gå igenom, eftersom Kina kom ut med alla pistoler flammande efter och skapade våg efter våg av attack under de första femton minuterna. Men trots att de hamnade i flera målpositioner kunde de bara inte hitta en väg förbi den thailändska målvakten Siwarak Tedsungnoen, som gjorde ett otroligt stopp med benet i den 61:a minuten för att neka Yu Dabao från ett nästan blankt håll.

Bara sex minuter senare gjorde han en lika imponerande räddning för att stoppa Zhi Xiaos nick, men den här gången kunde han inte hålla fast vid den och Zhi Xiao var snabbast att reagera och körde den förbi den thailändska målvakten för att få Kina tillbaka på jämna villkor. Efter att ha avvärjt den skenande kinesiska attacken i mer än 20 minuter föll Thailands motstånd till slut.

Team Dragons andra mål följde bara fyra minuter senare efter att Thailand släppt in en straff, som Lin Gao hamrade i det övre högra hörnet, vilket lämnade Siwarak chanslös. Lippis sida fortsatte att dominera resten av matchen när de letade efter en tredje för att döda sina skadade motståndare. Det tredje kom aldrig, men i slutändan räckte de två målen för att se Kina fram till kvarten, där de kommer att möta antingen Iran eller Oman.

Prenumerera
KÄLLAReuters
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/