Rökfria förordningar i kraft, stadens tjänstemän säger att de kommer att upprätthållas, 5000 baht böter

Bangkok -

Department of Disease Control (DDC) har lanserat folkhälsoministeriets föreskrifter om rökfria områden som trädde i kraft den 3 februari 2019.

På Chatuchak-marknaden gav DDC:s generaldirektör Suwannachai Watthanayingcharoenchai en presskonferens om de nya reglerna från Folkhälsoministeriet som förklarar offentliga utrymmen, arbetsutrymmen och offentliga fordon som rökfria områden.

Förbudet omfattar personer som röker utanför kaféer och restauranger. Det kommer att finnas en fem meter lång uteslutningszon från in- och utgångar till alla offentliga byggnader. Detta inkluderar även uteserveringar i barer, nattklubbar etc.

De som struntar i de nya reglerna kan bli föremål för böter på 5,000 XNUMX baht.

Stadstjänstemän i Pattaya har sagt att de kommer att följa thailändsk lag när det gäller tillämpningen av rökning på offentliga platser.

Det är oklart om böterna kommer att ges till den som ertappad röker eller om verksamheten och tjänstemän inte svarade på frågor om detta vid presstillfället.

Uteslutningszonen innebär att rökning på praktiskt taget alla större gator i staden kommer att strida mot lagen och turister och lokalbefolkningen som ertappas med att röka riskerar 5000 baht thailändska böter. Ytterligare skyltar kommer att placeras runt staden på engelska, kinesiska, ryska och thailändska enligt stadens tjänstemän som varnar folk för böterna.

Prenumerera
KÄLLAInstitutionen för sjukdomskontroll
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/