Pattayas turistpolis griper två uzbekiska kvinnor misstänkta för stöld

Pattayas turistpolis griper två uzbekiska kvinnor misstänkta för stöld

Två uzbekiska kvinnor greps tidigt på torsdagen i Pattaya, Chon Buri, anklagade för stöld efter att ha stulit föremål från en pakistansk man.

Fröken Akhmadiva Nargiza, 29, åtalades för samverkan i stölder eller för att ha tagit emot stulna föremål. Hennes landsman, Miss Sidikova Nasiba, 43, anklagades för att ha samarbetat med stölder eller för att ha tagit emot stulna föremål och för att ha stannat kvar på sitt visum.

En stulen Samsung Galaxy S9 Plus och ett bankomatkort från Al Habib Bank beslagtogs från de misstänkta.

Gripningarna kom efter att turistpolisen som utförde sina uppgifter på Pattaya Walking Street tidigt i morse mottog ett klagomål från en pakistansk man, Shakeel Ahmed, 35, att hans värdefulla föremål stals från honom när han bestämde sig för att ta kvinnorna till sitt rum efter att de närmade sig honom på ett populärt Indian Disco på Walking Street tidigare på kvällen.


Han uppgav att han tog dem till sitt rum och somnade och när han vaknade några timmar senare var hans telefon och bankomatkort borta tillsammans med kvinnorna.

Han gick tillbaka till Walking Street och informerade turistpolisen. Polisen följde med honom tillbaka till diskot med en aning och samma två kvinnor var tillbaka och letade efter fler offer.


Båda kvinnorna erkände stölden. De kommer att häktas och åtalas enligt thailändsk lag för stölden. De anklagas även för prostitution och för att arbeta utan arbetstillstånd.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLATuristpolisen
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/