100 miljoner baht avleds till armén för gränsnödsituationer ... i Thailand.

Thailand-

Nej, det är inte amerikanskt och inte en nödorder för en mur... men Thailand har i tysthet avlett 100 miljoner baht till armén för en nödsituation vid södra gränsen som de utropade denna vecka.

Regeringen godkände på måndagen en fond på 100 miljoner baht som ska användas av armén i händelse av ospecificerade "nödsituationer" vid Thailands gräns.

Enligt bestämmelserna kommer arméchefen Apirat Kongsompong att ha ensam behörighet att använda pengarna för militära operationer om han anser att gränssäkerheten är i fara. Regeringens talesman Atisit Chaiyanuwat sa att fonden skulle vara nödvändig om oförutsedda externa hot skulle uppstå.

Åtgärden antogs av kabinettet som sammanträdde på måndagen istället för det vanliga tisdagsmötet på grund av en buddhistisk helgdag.

I samma möte beviljade regeringen också akutmedel på 10 miljoner till 50 miljoner baht till åtta statliga myndigheter för utgifter under nationella katastrofer eller andra kriser. Byråerna inkluderar folkhälsoministeriet och provinsiella katastrofhjälpkommandon.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/