Pattayas stadstjänstemän ger en vänlig påminnelse: Med de nya röklagarna är rökning på bahtbussar mot lagen, med upp till 5000 XNUMX baht böter.

PATTAYA: – Pattaya-tjänstemän varnade kollektivtrafikanvändare att rökning i fordon eller vid eller runt terminaler är förbjudet enligt en ny röklag.

Wilaiwan Phulunglua, chef för sektionen för förebyggande och rehabilitering av narkotika, och sjuksköterskan Naanya Jantaraakard berättade för Soi Khopai Community-invånare den 11 februari att den uppdaterade lagen gäller för bahtbussar, taxibilar, minibussar, tåg, båtar och till och med motorcykeltaxibilar.

Vidare är rökförbud inom fem meter från busshållplatser, taxistationer, buss- och tågterminaler och hamnar.

Tillkännagivandet i november, ändringarna av 2017 års tobakskontrolllag och ett direktiv från 2018 från folkhälsoministeriet utökar rökfria zoner i och runt statliga myndigheter och statliga företag till fem meter.

De som fångas när de lyser upp i förbjudna utrymmen får böter på upp till 5,000 XNUMX baht. Varningar kommer att ges först.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/