Valen förväntas medföra förbud mot spritförsäljning denna månad

Inga alkohol- och alkoholfria vektortecken. Symbol för förbjuden alkoholism och sprit, förbud och stoppikoner

Thailand-

Som rapporterats av Thairath och andra thailändska mediekällor har den thailändska valkommissionen officiellt uttalat att spritförbud bör (och sannolikt kommer) att gälla under valdagarna, inklusive förtidsröstning den 16:e och 17:e mars 2019.

Enligt thailändsk lag är försäljning av sprit förbjuden under ett val. Valkommissionen har meddelat att de stöder denna lag och att det nästan är säkert att försäljning av sprit kommer att förbjudas från 6 till 00 från den 6 till den 00 mars samt den 16 och 17 Mars.

Det är i nuläget okänt om detta kommer att tillåta barer, gogos och restauranger att sälja sprit före och efter dessa tider och kommer att bero på lokala tjänstemän och byråer.

Om detta är effektivt betyder det att den populära helgdagen St. Patricks dag blir en torr dag i Pattaya.

Irish Society of pattaya har bekräftat att den årliga paraden kommer att pågå som vanligt den 17:e på Beach Road och bjuder in turister och lokalbefolkningen att delta, oavsett eventuellt spritförbud.

Om det är effektivt omfattar detta förbud inte bara thailändska medborgare utan även turister. Tidigare år skulle detta förbud inte omfatta hotell eller restauranger, men restriktionerna har skärpts under de senaste åren.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/