National Geographic gör dokumentär om grotträddning i Thailand

BANGKOK — Efter att dess adrenalinfyllda bidrag vann Oscar för bästa dokumentär, har National Geographic börjat producera en ny film om de utländska räddningsdykare vars farliga operation räddade 13 instängda i en Chiang Rai-grotta.

"Thai Cave Rescue" är i arbete av National Geographic Documentary Films för att fånga den heroiska strävan som förde de 12 fotbollsspelarna och deras tränare ut levande från grottkomplexet Tham Luang.

Regisserad av Kevin Macdonald syftar dokumentären till att inkludera intervjuer med lokala invånare såväl som brittiska grottdykare Richard Stanton, John Volanthen och andra.
Dokumentären är planerad att släppas 2020 på Disney+, en kommande video-on-demand-tjänst baserad i Los Angeles.

"Det här räddningsuppdraget är mer än bara en berättelse om hopp, det är en berättelse om mänskligheten som går samman", sa MacDonald. "Den här filmen kommer att representera en fullständig 360-graders bild av krisen, berättad från oväntade vinklar och med oförtalade historier."

Macdonalds filmografi inkluderar en Oscar-belönt dokumentär om mordet 1972 på 11 israeliska olympiska idrottare "One Day in September", det historiska dramat "The Last King of Scotland" och "Whitney", en Whitney Houston-dokumentär från 2018.

"Thai Cave Rescue" är inte den första eller enda filmen som återbesöker den dramatiska tvåveckorssagan som utspelade sig i och runt grottan förra året.

Det inhemska produktionsbolaget DeWarrenne Pictures förväntas vara först ut ur porten med "The Cave" ("Nang Non"), medan thailändska tjänstemän sa att en originalserie från Netflix också utvecklades. Tidigare denna månad tillkännagav regeringen att företaget, SK Global Entertainment, hade beviljats ​​livstids exklusiva rättigheter att kontrollera tillgången till de flesta av nyckelfigurerna i historien, inklusive pojkarna och deras tränare.

De 13 vildsvinen kommer att tjäna ungefär 3 miljoner baht på den annonserade Netflix-produktionen.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAKhaosod
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/