Kungliga thailändska polisen uppger att röstningen var ordnad, på jakt efter problem efter valet

Bangkok-

Poliser runt om i landet åtalar 50 överträdelser av vallagarna och övervakar situationen efter omröstningen för ytterligare tecken på problem.

Den kungliga thailändska polisens samordningscenter för säkerhet, fred och ordning är på beredskap för grupper med illa avsikter som bildar kaos efter valet, sa den nationella polisens vice talesman överste Krissana Pattanacharoen på måndagen.

De 50 fallen som utreds inkluderar köp av röster, avsiktlig förstörelse av valsedlar och försäljning av alkohol medan röstningen pågick.

Krissana sa att polisen arbetade nära valkommissionen för att säkerställa snabba, transparenta och rättvisa utredningar.

Han sa att både förhandsröstningen den 17 mars och söndagens val fortgick utan våld och nationell polischef Pol. General Chakthip Chaijinda hade tackat de meniga för deras goda arbete med att tillhandahålla allmän ordning och säkerhet vid vallokalerna, underlätta trafikflödet och tjänstgöra vid transport och skydd av valurnor.

Underrättelsetjänstemän övervakade nu situationen och såg upp för aktiviteter bland människor med illa uppsåt, tillade han."

KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/