Big Joke tillkännager ännu hårdare tillslag mot e-cigaretter och vaping, arresterar tretton storsäljare i ett offentligt tillkännagivande

Thailands bästa polis Lt Surachate Hakparn känd som Big Joke – har riktat sin uppmärksamhet mot människor som säljer cigaretter och vaping-vätska.

Även om det är lagligt i många länder har Thailand en strikt inställning till vaping och det strider mot thailändsk lag.

Siam Rath rapporterade att Lt-Gen Surachate följde order från tre av de största rösterna i landet: premiärminister Prayuth Chan-Ocha, DMP Prawit Wongsuwan och RTP-chefen Chakthip Chaijinda.

En anti-rökgrupp krävde också åtgärder.

Surachate sa att i den senaste aktionen mot plågan av e-cigaretter hade flera personer arresterats på grund av order. En är kvar på fri fot.

Distributörer sålde varor online via Facebook och Line, sa han och tillade att nattmarknader också var platser där e-cigaretter och vapingvätska var till försäljning. Polisen gjorde en razzia och inspekterade nattmarknader efter varorna

Sedan ett tillslag inleddes har 30 butiker och 23 misstänkta blivit utsatta.

En stor vinylskylt med Surachate nämnde Klong Tom-marknaden och nattmarknaderna. Tretton distributörer avbildades med mörka ögon på skylten som indikerar att de var efterlysta på teckningsoptioner.

De senaste gripandena gjordes den 22 mars i fredags.

Människor som säljer e-cigaretter beskrevs som "khon rai" (dåliga människor) i Siam Rath-berättelsen.

Thailändska tjänstemän sa att de också kommer att fortsätta att upprätthålla vaping med turister och lokalbefolkning och varnade återigen alla turister till kungariket att vaping är strikt emot thailändsk lag och att straffen är mycket höga.

Prenumerera
KÄLLASiam Rath
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/