Valkommissionen tillkännager valresultat: Militärstödjande Phalang Pracharat vinner folkomröstning

Valkommissionen (EC) offentliggjorde på torsdagen de allmänna valresultaten och sa att projuntan Phalang Pracharat fick flest röster med över 8.4 miljoner, medan Pheu Thai kom tvåa med 7.9 miljoner röster.

Presskonferensen kom som en överraskning efter att stor press lagts på byrån att avslöja siffrorna.

Future Forward kom trea med 6.2 miljoner röster och slog demokraterna med bara 3.9 miljoner röster.

På femte plats kom Bhumjaithai med 3.7 miljoner röster.

Valdeltagandet var 74.7 procent. Av mer än 51 miljoner registrerade väljare deltog 38.2 miljoner i valet.

Över 2.1 miljoner valsedlar eller 5.5 procent ansågs vara bortskämda, enligt EC.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/