Pattaya polisvolontär som skadade ett litet barn vid poliskontroll anklagad för misshandel, kan uppgraderas till försök till mord

Pattaya-

Polisen identifierade igår volontären i fråga som Jakkapop Boonrod och kallade honom vid 2-tiden för att ge sin sida av historien och en pressintervju, men han dök inte upp. Vi rapporterade att Mr Boonrod, som nu är fullständigt identifierad, skulle leverera en intervju för att berätta sin sida av historien, men han hoppade av intervjun.

Nong Prue biträdande intendent Pol Överstelöjtnant Krit Masook sa att han hade besökt sjukhuset för att kontrollera pojkens tillstånd tidigare under dagen.

Han sa att pojkens CT-skanning hade rensat honom från hjärnskada men läkarna rådde honom att vila tills han återhämtat sig helt.

Han sa att han hade försäkrat familjen att polisen skulle stå för alla deras sjukvårdskostnader och se till att rättvisa segrade.

Krit avslöjade att Jakkapop från början hade åtalats för misshandel – men det kan uppgraderas till en allvarligare åtal om polisutredningar visade att det var befogat.

Polisen sa att Jakkapop, som hade tjänstgjort som polisvolontär i nästan 10 år, var ledsen över det som hade hänt men insisterade fortfarande på att han inte hade slagit det lilla barnet med en batong, som familjen hävdade, utan bara använt en lång träbit. att blockera deras väg.

Han sa dock att barnets pappa red snabbt och att han svängde för att undvika att träffa träbiten, så han drog snabbt bort den, vilket fick den att träffa barnets huvud. Han hävdar att det var en olycka. Familjen uppger att det var avsiktligt, även om han medgav att han kan ha siktat på fadern.

Polisen har redan stängt av Jakkapop från tjänst och kan komma att hindra honom från ytterligare polisarbete i framtiden.

Samtidigt, thailändska advokaten Decha Kittiwittayanan – som är känd för sin Facebook-sida som heter "Thanai Klaitook" (övers. problemlösningsadvokat)

(facebook.com/dechalaw/) där han ger ut juridisk rådgivning – sa igår att volontärens agerande kan tolkas som mordförsök inom |lagen.

Användningen av ett vapen, att få det att landa på någons huvud och slagets svårighetsgrad tydde på att detta kan betraktas som ett mordförsök eftersom ett sådant agerande kan uppfattas ha den möjliga konsekvensen av offrets död, förklarade han.

Polisens volontär kan därför komma att åtalas för försök till mord – ett brott som kan bestraffas med två tredjedelar av vilket fängelsestraff ett brott skulle förtjäna när fällandet avsåg mord.

Decha sa att polisvolontärer betraktades som normala medborgare som inte hade någon behörighet att arrestera.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/