Sony stänger smartphonefabriken i Peking och flyttar till Thailand

BEIJING/TOKYO (Reuters) – Sony Corp kommer att stänga sin smartphonefabrik i Peking under de närmaste dagarna, sade en talesman för företaget, eftersom den japanska elektronikjätten har som mål att minska kostnaderna i den förlustbringande verksamheten.

Sony kommer att flytta produktionen till sin fabrik i Thailand i ett försök att halvera kostnaderna och göra smarttelefonverksamheten lönsam under året från april 2020, sade talesmannen på torsdagen.

Sonys smartphoneverksamhet var en av de få svaga punkterna i dess annars robusta resultat, med en förlust på 95 miljarder yen (863 miljoner USD) för detta räkenskapsår.

($ 1 = 110.1200 yen)

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/