Stadens tjänstemän tillkännager Songkran regler och begränsningar för vattenfestivalen

PATTAYA:–

Stadens tjänstemän uppgav att i år kommer de att strikt upprätthålla sluttider för vattenleken kl. 6 i år i hela staden. De påminde företagare under ett möte i veckan att vattentunnor borde tas bort vid det här laget.

De påminde turister och expats om att puder/lera inte var tillåtet och även skulle förbjudas under festivalen i staden.

De uppgav också att högtrycksvattenpistoler/pvc-rörkanoner är förbjudna.

DUI-kontrollpunkter kommer att sättas upp i hela staden och förare kommer att slumpvis inspekteras för att köra påverkade. Trots en push från vissa regeringstjänstemän finns det inget förbud mot sprit under festivalen.

Stadspolisen kommer att patrullera staden och alla händer på däck kommer att gälla för datumen för vattenfestivalen, som är den 12:e till den 19:e i staden.

Tjänstemän uppgav att det är tillåtet att åka bak i lastbilar, men att dricka sprit bak på lastbilar är förbjudet och de kommer att stanna och inspektera lastbilar under festivalen för berusade passagerare.

De sa också att de kommer att hålla utkik efter grupper av tonåringar som kör motorcyklar i hög hastighet under festivalen.

Slutligen konstaterade de att Songkran är en traditionell festival och bikinis, tävlingar i våta t-shirtar, att visa hud eller att blinka, etc, var emot thailändska traditioner och inte tillåtna. De påminde turister att klä sig lämpligt.

Det kommer att finnas flera räddnings-/medicinsk assistanscenter inrättade på Beach Road under festivalen.

Beach Road kommer att vara stängd från början till slut från 10:00 till 7:00 den 19:e för festivalens sista dag.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/