Thailand för att upprätthålla strikt lag på tiggare med betydande böter och fängelse för lagöverträdare

Thailand-

Tempel över hela landet uppmanas att avskräcka besökare från att ge pengar till tiggare eftersom det är olagligt, enligt Beggar Control Acts senaste upplaga som publicerades i Royal Gazette på måndagen för att träda i kraft inom 90 dagar. Lagen, som har funnits ett tag men nu kommer att tillämpas hårt, gör det mot thailändsk lag att tigga pengar med rejäla böter och fängelse för dem som gör det.

General Anantaporn Kanjanarat, chef för ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet (MSDHS), sa att hans byrå skulle samordna med Buddhismens nationella kontor för att be om samarbete från olika tempel för att utbilda allmänheten om lämpliga sätt att skapa meriter och att stoppa dem från att ge kontanter till tiggare eftersom det är olagligt.

"Om människor vill hjälpa tiggarna kan de ge donationer till MSDHS-projekten för yrkesfrämjande av tiggare", sa han.

Eftersom tempel är platser för tillbedjan och förtjänstgöring, vandrar många tiggare runt tempel och andra högtrafiksatta attraktioner för att be om pengar från besökare.

Ministern sa att klistermärken som varnar för att lämna ut kontanter till tiggare på engelska, kinesiska, japanska, koreanska, kambodjanska och Myanmar snart kommer att placeras på turistattraktioner, flygplatser och statliga kontor.

Ett nyligen genomfört möte med tiggarkontrollkommittén på MSDHS huvudkontor i Bangkok fick veta att 237 tiggare (inklusive 156 thailändare och 81 utländska migranter) hade upptäckts från oktober 2018 till mars 2019, och totalt 4,361 300 gatuartister hade registrerat sig hos myndigheten för tillgång till offentliga utrymmen, med endast XNUMX platser tillgängliga.

Mötet beslutade också att ålägga tiggare en glidande bötesskala. De som arresteras för panhandling för första gången skulle få böter på 500 Bt, andra gången 2,000 5,000 Bt, tredje gången 10,000 XNUMX Bt och fjärde gången och över XNUMX XNUMX Bt.

Sådana böter var i linje med Beggar Control Acts senaste utgåva, som förbjuder människor att vara tiggare eller riskerar en maximal fängelse på en månad och/eller en maximal böter på 10,000 XNUMX Bt.

Den nya lagen krävde att tiggare skulle gå in på center för livskvalitetsutveckling och skydd eller sluta med panhandling. När de väl har släppts in på sådana centra skulle de inte tillåtas lämna centren utan tillstånd eller riskera maximalt en månads fängelse och/eller maxböter på 10,000 XNUMX Bt.

De som hjälper till eller stöder tiggares panhandling kommer att riskera maximalt två års fängelse och/eller böter på maximalt 20,000 30,000 Bt, medan de som drar nytta av tiggare genom att anställa, fråga, medverka till och anstifta panhandlingen kommer att riskera ett maximalt tre års fängelse löptid och/eller böter på högst XNUMX XNUMX Bt.

Källa: Nationen

KÄLLANationen
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/