Top of the Gulf Regatta Dag ett resultat vid Ocean Marina

PATTAYA, Thailand – Den 15:e Top of the Gulf Regatta som presenterades av Ocean Marina fick en bra start med rejäla 10 knop den första dagen. Detta gav Race Officer förtroende att sätta flottan på ett långdistanslopp. Men först ut var en lovart/lä för alla kölbåtsklasserna.

Det var en ensam start för Team Hollywood (AUS) i IRC Racing 1 med andra TP52, THA72, som inte kom till starten av det första racet. För att inte bli distraherad från den kommande uppgiften nollade Ray Roberts och besättningen i det andra loppet och överträffade THA72 över distans, och avslutade dagen med två kulor och en tidig ledning i ställningen.

Nära strider i IRC Racing 2 såg det australiensiska laget på Adams 10, Tenacious (fd Ichi Ban) vinna långdistansloppet och avsluta dagen med en poänglinje på 2,1, oavgjort på poäng med Beneteau First 44.7 Fujin (fd Ichi Ban) ) som placerade 1,2. Lawana (THA) och Ink Zone (AUS) bytte plats på tredje och fjärde plats, och båda sitter på sju poäng i slutet av den första dagen.

Efter en tredjeplats i det första loppet i IRC Racing 3:s serie, studsade det japanska ekipaget på Team Spray tillbaka till första plats i det andra loppet och hamnade i toppen av ställningen. En tre-vägs oavgjort gör MoonShadow2 (UK) på andra plats och SailQuest Hi-Jinks (USA) på tredje plats.

I vad som ofta är den mest konkurrenskraftiga klassen i regattan, för Platus med en design räknas varje race. Ett snedsteg tidigt kan kosta ett lag en plats på pallen och tidigare vinnare Easy Tiger V (AUS) vet detta väl. De slog till marken idag med en 1,2,1 i sina tre lovart/lä. En bra start på deras kampanj, men som Chris Way och hans besättning vet alltför väl är det en lång väg kvar att gå. Thailändska bidrag Pine Pacific och YRAT avrundade de tre bästa idag och placerade sig på andra och tredje plats totalt.

Edenko (FRA) fick bättre av flerskroven idag med en vinst i dagens singellopp på långdistans. Efter att ha tävlat i Top of the Gulf Regatta för första gången förra året, och placerade sig på andra plats totalt sett, vill Dominique Demachy och hans besättning gå ett bättre i år. Den ständigt gröna Sonic (THA) kommer dock att försöka göra det så svårt som möjligt och försvara sin titel, trots en långsam start i dag och slutade trea totalt bakom BladeRunner IX (UK) som tvåa.

Jollen och Optimistflottan kommer att gå med i striden imorgon och tävla över fyra dagars serier, och för första gången kommer Para Sailing att vara en del av regattan med 14 Para Sailors som tävlar i sju av de nya och spännande dubbelhänta S\V14:orna.

Fullständiga resultat kan ses på https://topofthegulfregatta.com/results-page.

För mer information om 2019 års Top of the Gulf Regatta presenterad av Ocean Marina:
Webbplats: www.topofthegulfregatta.com.
Facebook: www.facebook.com/topofthegulfregatta
Twitter: www.twitter.com/togregatta
YouTube: www.youtube.com/TOGRegatta

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/