Elefanter marscherar nära Grand Palace för att hedra Hans kungliga majestät kungen

Elefanter paraderas utanför Grand Palace för att hedra Thailands kung Maha Vajiralongkorn efter hans kröningsceremoni i Bangkok, Thailand, tisdagen den 7 maj 2019. (AP Photo/Rapeephat Sitichailapa)

BANGKOK (Reuters) – Tio elefanter målade vita marscherade på tisdagen nära Bangkoks Grand Palace för att hedra Thailands nykrönade kung Maha Vajiralongkorn, en dag efter att ceremonierna för hans kröning avslutades.

Många bland skaran av entusiastiska åskådare höll porträtt av kungen.

"Jag är glad eftersom jag aldrig har sett det här förut under mina 70 år", säger motorcykeltaxichauffören Boonsueb Unnimit.

Elefanter har en speciell betydelse i thailändsk historia och kultur.

"Elefanten är en symbol för monarken, en symbol för strider, såväl som en symbol för fred och lugn", säger Panarat Panchuer, som bor i Bangkok, 61.

Inga elefanter deltog i de officiella kröningsceremonierna, även om kungen ska överlämnas till en vit elefant, en gåva som anses vara särskilt gynnsam någon gång senare.

De tre dagar långa ceremonierna började på lördagen, efter en lång period av officiell sorg över kungens vördade far, som dog i oktober 2016 efter att ha regerat i 70 år.

Laithongrien Meepan, ägaren till Ayutthaya's Elephant Kraal and Village, sa att han var glad över att elefanterna lyckades hålla sig lugna på tisdagen trots den livliga folkmassan och värmen.

"Vi är här fulla av lycka och överväldigade," sa han.

En giftfri, vattenbaserad färg blandad med pulver användes för att skapa utseendet av en vit elefant utan att skada djuren, sa Kraal-centret.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/