Thailand kan dra nytta av handelskrig mellan Kina och USA eftersom fler kinesiska turister kan komma till Thailand

Business Times-

Thailand har en god chans att dra nytta av det pågående handelskriget mellan Kina och USA, sa analytiker, eftersom kinesiska turister på fastlandet väljer resor närmare hemmet istället för att boka resor till väst.

Enligt Bangkok Post övervakar Thailands turistmyndighet (TAT) noga om Peking kommer att flytta för att blockera kinesiska turister från att göra resor till USA. Om detta händer kommer Thailands turistsektor att göra ett steg.

Thailand gynnas redan av marknadsföringsinsatser från TAT-byråer i fem kinesiska städer, nämligen Kunming, Shanghai, Chengdu, Guangzhou och Peking. Det förväntas att TAT-kontor i dessa städer ytterligare kommer att främja thailändska turistplatser i denna kritiska era då både Kina och USA vägrar att backa.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn noterade att data som sammanställts av de nämnda TAT-grenarna tyder på att handelstvister med Vita huset har hindrat kinesiska resenärer från att planera resor utanför Asien.

"Dessa faktorer kan bromsa beslutsfattandet för utlandsresor och turistutgifter," påpekade Yuthasak. Det slutliga målet är att locka besökare från Kina att delta i turismevenemang i Thailand för att stärka turistsektorn som helhet.

Yuthasak förklarade vidare att det inte bara är Thailand som kan dra nytta av det efterföljande handelskriget mellan Kina och USA. Andra länder i Asien kanske också arbetar med att bygga sina turismpaket för kinesiska reseentusiaster. TAT-guvernören sa att konkurrensen kan vara hård.

Trots potentiell konkurrens från andra asiatiska rivaler är Thailand fortfarande ett gångbart val för många kinesiska resenärer. Under 2018 besökte cirka 10.5 miljoner Thailand och branschanalytiker förväntar sig att siffrorna ska öka ytterligare i år, särskilt om handelskriget inte når ett slut.

Förra veckan började TAT redan arbeta för att bygga upp sin turistindustri genom att möjliggöra ett partnerskap mellan The Mall Group och Siam Commercial Bank (SCB) för avtäckningen av ett förbetalt turistkort från Visa.

Enligt det gemensamma företaget kommer internationella turister de första 1,000 500 turisterna som kommer att skicka in ansökningar om kortet att belönas med kuponger värda XNUMX Baht, rapporterade Travel Daily Media.

Kupongerna kan användas från 1 juni till 31 december 2019, för köp på varuhus under The Mall Group. TATs vice guvernör Siripakorn Cheawsamoot sa att den thailändska regeringen stöder betalningssektorn i dess ansträngningar att hjälpa till att öka turismen i landet.
Branschanalytiker tror att det nya utländska visakortet kommer att hjälpa Thailands mål att locka fler kinesiska turister att besöka några av landets mest populära destinationer som Bangkoks Grand Palace, Chiang Mais Wat Chedi Luang och Phukets Patong Beach.

Kina har ännu inte meddelat om det kommer att förbjuda sina invånare att resa till USA precis som det gjorde när det hade spänningar med Japan och Sydkorea.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAAffärstider
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/