Reece Vella, dömd våldtäktsman och narkotikahandlare, inblandad i döden av en lokal barflicka 2018, utvisad till Storbritannien för att åtalas för narkotika

pattaya

I januari 2018 täckte vi utförligt döden av en lokal bartjej som arbetade på Soi sex som föll från en balkong på femte våningen i en lägenhet på Pratumnak-kullen i Pattaya. En brittisk medborgare, som visade sig vara en dömd våldtäktsman och droghandlare, var inblandad i hennes död och flydde från platsen och stal hennes telefon och motorcykel. Han greps på en närliggande ölbar utan till synes vård i världen en kort tid senare.

Våra fullständiga artiklar om händelsen finns nedan. Fräscha upp ditt minne eller lär dig historien om den här situationen och scrolla sedan ner för den aktuella situationen med Mr. Vella.

Uppdaterad: British National, 25, inblandad i thailändsk kvinnas fallande död är dömd för våldtäktsman, på flykt från brittiska myndigheter för narkotikaanklagelser

Pattaya-polisen intervjuar British National, 25, angående en bargirls fallande död i lägenhet

Mr. Vella har under de senaste och ett halvt åren suttit i ett thailändskt fängelse för vårdslöshet som ledde till Janhuathons död. Han hade också att göra med åtal för stöld av hennes motorcykel och telefon samt en tvåmånaders översemester. Han hade hävdat att de hade sex på balkongen till hans lägenhet och hon ramlade av av misstag. Han sa att han fick panik och sprang, men stal hennes telefon och motorcykel och hittades på en närliggande ölbar följande eftermiddagen berusad och drickande.

Herr Vella släpptes ur fängelset och utvisades från Thailand några veckor tidigare och erkände sig skyldig till anklagelser om försäljning och distribution av kokain och heroin i Storbritannien den 4 juni. Han kommer att dömas den 8 juli.

2012 dömdes Vella till fyra år och nio månader på en institution för unga lagöverträdare i Storbritannien för våldtäkt och misshandel av en tonåring. Vid den tiden rapporterades det att den unge herr Vella blev "arg och svartsjuk" när han deltog i en fest.

Han greps senare för narkotikadistribution av polisen i Storbritannien. 2017 dök han upp vid Worcester Crown Court där han anklagades för att ha tillhandahållit läkemedel av klass A, men han ställdes aldrig inför dessa anklagelser, istället flydde han till Pattaya.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/