Thailands premiärminister säger att alla thailändare bör vara uppmärksamma på helgens ASEAN-toppmöte

BANGKOK, 19 juni 2019(NNT) – Thailand är värd för det 34:e ASEAN-toppmötet och mötesplatser och säkerhetsåtgärder har förberetts. Premiärminister Prayut Chan-o-cha uppmanade folket att uppmärksamma ASEAN-toppmötet.

Som ordförande för ASEAN i år sa general Prayut att alla thailändare borde vara uppmärksamma på toppmötet, vilket kommer att påverka Thailands framtid. Det handlar om säkerhet, ekonomiska och sociala frågor inom ASEAN-gemenskapen och åtgärder för att hantera handelskriget. Som ordförande för ASEAN leder Thailand nästa ASEAN-möte, planerat till slutet av detta år. Över 180 mindre möten är inplanerade under detta år.

Ledare för de 10 ASEAN-medlemsländerna är planerade att delta i det 34:e ASEAN-toppmötet på The Athenee Hotel, ett Luxury Collection Hotel i Bangkok, och på fler än 10 andra platser. ASEAN-flaggorna och toppmötessymbolen har förberetts av tjänstemän från utrikesministeriet medan polisen patrullerar runt arenorna och rullar ut säkerhetsåtgärder.

Toppmötet är planerat att börja i morgon med ett möte för ASEAN:s permanenta representanter följt av ett möte med höga ASEAN-tjänstemän på fredag. ASEAN-ledarna är planerade att vara på toppmötet på söndag.

Medlemmar av media kan använda presscentret på Grand Centre Point Hotel där datorer, kommunikationsutrustning och en parkeringsplats för TV-fordon finns. Presscentret öppnar idag. Mediemedlemmar som har registrerat sig hos UD är strikt granskade av säkerhetsskäl.

Credit-National News Bureau of Thailand

KÄLLANNT
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/